03

Thuis

De video Thuis biedt een metafoor voor onconventionele familierelaties en gezinssamenstellingen. Onderwerp is een niet-godsdienstige huwelijksplechtigheid waaraan verschillende personages met een onduidelijke seksuele identiteit meedoen. De deelnemers aan dit zelfbedachte ritueel zijn in feite twaalf klonen van de kunstenaar zelf. Sommige zijn blind, andere willen bewust niet kijken. In plaats van hun ogen gebruiken ze andere zintuigen en communiceren ze met elkaar in een mysterieuze gebarentaal.

De wijze waarop de personages zich verplaatsen tussen de verschillende locaties en hun onderlinge relaties onttrekken zich aan alle conventies en heersende opvattingen van de twee hoofdthema’s van het werk: familie en thuis. De klonen duiken op in een fictieve ruimte waarin het onderscheid tussen privĂ© en openbaar is weggevallen. Huisdieren, keukengerei en meubilair liggen verspreid door de ruimten waarin publieke en ritualistische handelingen plaatsgrijpen.

9:34 min., 2001
Productie
: Miki Gov
Soundtrack: Ishai Adar
Muziek: Ishai Adar en Binya Reches
Camera: Micky Benjamini
Montage: Dov Shteuer
Visuele effecten: Avi Mussel
Dansers: Renana Rax, Noam Halevy, Lior Minka, Shay Tamir, Yshi Rabinowitz, Sharon Zukerman, Ofer Bashan, Maya Binner, Amit Younger, Boaz Taron, Asaf Shatz

#ongoingthings