16

Deze androgyne figuren (nrs. 14-17) lijken uit een berg industrieel afval te zijn verrezen in een groeiproces dat abrupt is onderbroken. Hun organen zijn uitgerekt waardoor het hulpmiddelen van onduidelijke aard zijn geworden. Herkenningstekens ontbreken en de wezens zijn niet gebonden aan bepalingen van gender, schoonheid of tijd, maar bezittenwel een eigen esthetiek. Ze staan in de eerste plaats voor helemaal-nergens-bij-horen.

Nadere bestudering brengt PVC-skeletten aan het licht waaraan een grotere omvang is gegeven met behulp van veelvormige klodders die ze deels overdekken. Door hun vorm roepen ze het een besef op van ontworteling. Het is onduidelijk of de figuren zijn geschapen en adem is ingeblazen, of eerder een aftakelingsproces doorlopen en langzaam maar zeker instorten tot de dood erop volgt.

Deze androgyne figuur lijkt uit een berg industrieel afval te zijn verrezen in een groeiproces dat abrupt is onderbroken. Zijn organen zijn uitgerekt waardoor het hulpmiddelen van onduidelijke aard zijn geworden. Herkenningstekens ontbreken en het wezen is niet gebonden aan bepalingen van gender, schoonheid of tijd, maar bezit wel een eigen esthetiek. Het staat in de eerste plaats voor helemaal-nergens-bij-horen.

Nadere bestudering brengt een PVC-skelet aan het licht waaraan een grotere omvang is gegeven met behulp van veelvormige klodders die het deels overdekken. Door z’n vorm roept het een besef op van ontworteling. Het is onduidelijk of de figuur is geschapen en adem is ingeblazen, of eerder een aftakelingsproces doorloopt en langzaam maar zeker instort tot de dood erop volgt.

#ongoingthings